New York!

Det var ett tag sedan jag befann mig i "det stora äpplet", närmare bestämt en hel månad sen men som jag tidigare nämnt har jag varit dålig på att uppdatera er på senaste så jag tänkte gå tillbaka i tiden och berätta om allt spännande jag varit med om.
Wow! Jag anlände till den stora staden jag så ofta sett på både TV och film, och där var jag mitt i allt. Det vi ser på våra tv-skärmar existerar faktiskt i verkligheten. New York vimlade av folk och det var lätt att komma bort i mängden. Det var precis vad som hände den första kvällen. Var är Maria? Ingen visste, sist alla hade sett henne var i klädaffären "Forever 21" som hade fyra gigantiska våningar, fyllda med kläder, omklädningsrum, olika delar och rum. Vi andra 19 stod på mötesplatsen och väntade på henne att dyka upp. Efter 15 minuter utan henne började vår ansvarige lärare bli orolig. Hela gruppen gick in i alla möjliga butiker, men framförallt spred vi ut oss i hela Forever 21. Inte heller hade de högtalare så vi kunde ropa efter henne... Det slutade med att vår lärare gick tillbaka till hotellet för att rapportera till rektorn hemma i Kanada att vi hade "a lost child in NYC". Vi elever var inte lika lugna längre. Några höll på att börja gråta, vissa kände att de var nära på att spy och alla var riktigt oroliga. Dessutom stod vår broadway show på spel då den började inom 20 minuter. Allihopa hade jobbat hårt för att få ihop pengar till den genom att ha olika evenemang. Vi hade lyckats få ihop tillräckligt för att betala för allas biljetter som kostade 700kr/st.
Mr. Garden kom tillbaka till vår mötesplats, och oj!! Vem hade han med sig om inte Maria!!? Hon hade fullständigt glömt bort/inte lyssnat på var vi skulle mötas igen. I panik hade hon försökt prata med poliserna i New York som inte varit mycket till hjälp, gått tillbaka till hotellet för att försöka få tag på vår lärares telefonnummer men inte hade hotellet någon info inte. Tillslut kom hon till rätta och i sista minuten hann vi till vår show "The Lion King". Tips till alla: om ni åker till New York, håll alltid ögonen öppna så att ni inte lämnar någon ensam och lyssna alltid på var ni bestämmer att mötas igen.
En annan kväll gick vi till en "comedy club". Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket i hela mitt liv!! De gjorde narr av hela publiken och var det något du gjorde som väckte uppmärksamhet var de där och "trakasserade" dig. Själv satt jag lugnt, men i första raden så när en av dem kom och pratade med mig svarade jag snällt. Första frågan: "What's your name?" "Sofia" "Are you Italian or something!?" "No, we're Canadians" svarade en av mina kompisar och rätt som det var började de skämta om alla kanadensare. Andra frågan: "How old are you?" "17" "Mooooving oon!!" Hahah vad de än sa skrattade publiken.
Sista kvällen åkte vi med en touring buss som tog oss över New Yorks kända brygga och såg Manhattan mitt i natten från andra sidan, upplyst av allt ljus i skyskraporna. Det var verkligen vackert och då min kameras batterier dog kunde jag fullständigt njuta av stunden.
Staden sov aldrig och människorna verkade leva utan sömn då det alltid var fullsmockat med stressade muppar. Det var verkligen häftigt att få komma dit och uppleva mycket av vad New York har att bjuda på men jag hade inte velat bo där en längre tid. Vi gjorde mycket mer än så, för att inte tala om shopping, men jag kan inte spendera hela dagen på att berätta om mina äventyr så ni får nöja er med det. :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej Sofia! Det är en sak som jag undrar.. jag är också från helsingborg, och ska börja på Campeon till hösten! ;)

Jag undrar bara om du kommer att få gå med de som är ett år yngre än dig när du kommer tillbaka? Alltså typ hoppa ner ett år eftersom att du har varit borta.

Det är det som stoppar mig när jag tänker på att åka iväg ett år.. jag vill ju ta studenten med vänner!

2011-07-14 @ 14:10:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0