Exams

Exams har börjat och det är nu alla börjar ta det på allvar. Med tanke på att jag inte har särskilt svåra ämnen och att mina betyg inte spelar jättestor roll pluggar jag väl inte så himla mycket måste jag väl erkänna. Lite tråkigt dock för alla mina kompisar är upptagna med studier nu så har ingen att umgås med riktigt. Aja inte allt för farligt, får en veckas lov efter denna veckan så. Ska antagligen till Toronto på fredag och ha bak- och mysdag med Niki på torsdag så ja det är väl egentligen bara imorgon jag inte har några planer haha.
En bild från juldagen på mig, min bror Dylan och host mom Anne

En dag i spåret

Jag måste säga att jag haft tur med vänner här. Vännerna jag umgås med är så himla härliga så jag vet inte alls hur jag ska kuna lämna landet. Men jag ska inte tänka på det nu... Idag var det en riktigt fin dag och vi har massvis med snö. Vi bestämde oss för att bege oss ut i längdskidåkningsspåret. Jag och min host mom var ute i ca. 45 min i spåret. Tänkte på mamma och Umeåfolket under hela turen och ja Mikaela du var väl också lite tänkt på. Efter det körde Anne (host mom) hem medan jag stannade och gick en promenad i det strålade solskenet. Jag avslutade med att jogga hem igen. När jag kom hem hettade kinderna så härligt. Den känslan har jag inte haft på länge, ett bevis på att man varit ute och rört på sig i det kalla vintervädret. Härlig dag som avslutades med en diskussion hemma om en bok vi båda läst av en känd kanadensisk författare, Alice Monroe.

Helg i Cobourg

Helgen spenderades som sagt i Cobourg tillsammans med Sophia och vi hade väldigt roligt måste jag säga. Vi sov över i hennes första värdfamilj för att hennes nuvarande spenderade helgen i deras stuga. Tur var väl det eftersom det slutade med att de bara låg i sängen och var sjuka. Vi var i alla fall i den andra familjen där två andra utbytesstudenter också bodde just nu. Malte från Tyskland och Nehuen från Argentina. Fullt hus med andra ord! Haha märkte hur mycket mer jobb det måste vara att ha killar som utbytesstudenter. De äter tre gånger så mycket så kylen är alltid tom, rummet stinker, ingen ordning över huvudtaget, plockar inte undan efter sig, byter inte lakan, tvättar inte, lata, och jag måste säga att de är helt enkelt grisiga haha! Och jaaadåå alla killar är likadana och alla tjejer är riktiga änglabarn. Nej ska inte överdriva men lite extrajobb tror jag nog det blir.
Vi åkte skridskor (med hockeyskridskor..), kollade på film, sov och åt; ja med andra ord betedde vi oss som de flesta ungdomar.
Jag läste mer om vad "Cross Canada Touren" som jag ska på i slutet av året innebar och jag måste säga att jag är riktigt förväntansfull nu. Det kommer förhoppningsvis bli en av de bästa minnena av hela året. Vi kommer åka med tåg från östra kusten till västra så vi slutar i Vancouver. Vi kommer få göra såååååå mycket. Schemat är fullbokat och det kommer bli en intensiv månad. Jag är EXCITED!!!
Ett foto från förra gången jag spelade hockey

Simmaaaa

Var på min första lilla tävling med swimming teamet. Riktigt roligt!! Som ni alla säkert vet är jag en liten tävlingsmänniska så nu när vi börjar tävla blir det ännu roligare. Jag ska inte skryta om att jag blev först eller så för det blev jag verkligen inte. Jag kom någonstans i mitten på alla mina "race". Tävlade i 50 ryggsim, 50 m bröstsim, och 100 m bröstsim. Det viktigaste är att jag deltog, hade roligt och simglasögonen föll inte av. Riktigt trött efter en dag fylld med simning. Det är krävande måste jag säga efter mitt sista lopp krampade kroppen efter att ha jobbat hårt. Efter det var det övning inför skolmusikalen. Spelade spel med familjen och tittade lite på TV efter kvällsmaten. Mysigt! Imorgon skippar jag skolan för att åka till Cobourg och hälsa på min danska kompis Sophia som också är utbytesstudent här. Där spenderas helgen, en helg tillsammans med henne ska bli kul :)
Sofia & Sophia

Lyckligt lottade

Det är bara att inse... Jag är väldigt lyckligt lottad och så är de flesta av er som läser min blogg. Här är jag på andra sidan Atlanten och bor i en familj med stadig ekonomi; har tak över huvudet och kan äta mig mätt varje dag. Jag fick möjligheten att prata med en elev i min engelska klass häromdagen. Det hela började med att hon inte mådde bra så jag skulle se till så att hon inte blev sämre. Hon berättade för mig att hon precis hade kräkts och anledningen var förmodligen att hon inte ätit så mycket på senaste tiden. Hennes föräldrar var skilda och ingen av dem hade det särskilt "fett ställt". De var tvungna att göra upp en budget varje vecka och tänka på vad de åt varje gång. Deras prioritering låg på kvällsmaten men under skoldagen åt hon för det mesta ingenting. Pengarna räckte inte till det. Och där satt jag - en tjej från Sverige som äter vad hon vill och har råd att köpa mig egen mat när jag blir hungrig. Det är väl nästan motsatsen; jag borde tänka på att inte äta för mycket med tanke på att jag gått upp några kilo sedan jag kommit hit då de har helt andra matvanor och vardagsmotionen är minimal. Den här tjejen berättade att hon oftast aldrig berättar detta för någon men hon kände tillit till mig. Jag lyssnade, gav råd och hade sympati för henne. Det är nog väldigt viktigt att vara där för varandra och även om hon inte är en av mina närmsta kompisar (tänker inte ens nämna namnet då hon sa detta till mig i förtroende) tyckte jag det var viktigt att hjälpa så gott jag kan. Samtalet slutade med att hon sa "You're an awesome friend". Tydligen är det många i samma båt och drogproblemen är tyvärr alldeles för vanligt redan på high school nivå. Oftast inga tyngre droger men att röka marijuana är mer än vanligt. Ni kan vara lugna dock, sånt trams sysslar inte jag med.
Idag såg jag på TV om översvämningar i Australien. Jag kan inte ens föreställa mig det som verklighet. Jag kan bara vara väldigt tacksam över att jag befinner mig där jag gör och att veta att ni finns i Sverige känns också ganska säkert. Jag tycker vi alla borde vara lyckligare över det vi har! Vi är lyckligt lottade och det ska vi ta vara på. Uppskatta vännerna du har omkring dig, familjen som älskar dig och alla möjligheter som finns i staden du befinner dig i. Enjoy life! :)
Lyckligt lottad!

Nyår!

Det nya året har börjat och det firades i Kanada för första gången och kanske sista gången i mitt liv!!? Det var i alla fall helhärligt. Alla var förväntansfulla för det nya året och riktigt glada. Det firades tillsammans med kompisar och jag måste säga att det var en av de bästa kvällarna hittills. Tyvärr ska många av de härliga människorna åka tillbaka till universitet/collage nu när lovet är slut... Då många är ett år äldre än vad jag är. Jag vill nästan säga att det var ett av de bästa nyårsfiranden jag haft. Jag var på så gott humör och "pumped up for the night". Träffade massor av nya människor och stämningen när klockan slog tolv var obeskrivlig. Glädjen var överallt och det kändes som att alla älskade alla!! :)
Ett glatt ögonblick tillsammans med två härliga kompisar Evan och Jarrod!

RSS 2.0