Grät för första gången i Kanada

Längesen jag bloggade nu men jag har haft fullt upp.
Helgen spenderades i deras stuga som låg precis vid en mysig sjö. Där fanns ingen elektronik och inget kranvatten så vi hade vatten och massor med mat med oss som vi gjorde i ordning på öppen eld. Riktig camping helt enkelt! Riktigt nöjd med helgen i vilket fall som, bara vara här och nu inte behöva tänka på något annat än det man precis gjorde just då. Det låg jättefint och jag hade tid att umgås och lära känna hela familjen bättre. Vädret var superfint hela helgen så det var verkligen inget att klaga på. Sol, bad och kanot/kajak turer var det vi spenderade mest tid åt. "Camfires" på kvällarna med allsång, och förstås mygg.
Dagen vi åkte till stugan hände dock en olycka. Vi åkte till deras hus de hyr ut och städade där tills nästa hyrgäst skulle komma. Jag fick uppdraget att dammsuga hela huset och därefter tömma alla papperskorgar. Grejen var bara den att när jag håller den stora papperskorgen i vänsterhanden snubblar jag med mina halkiga strumpor i trappan. För att inte trilla tar jag emot mig med högerarmen. Men då knäcker det till och jag hör ett klickljud (kändes som ett ben hoppade ut men tillbaka igen i armen). I slutet av trappan faller jag ihop till en klump och vet inte vad jag ska göra. Det gör fruktansvärt ont och jag vet inte vad som hänt. Ska jag ta mig till sjukhuset, ringa någon eller bara ligga där??? Gråter för första gången här i Kanada, inte pga hemlängtan nejnej det här är pga av smärtan! Tog lite is på och vilade lite. Det kändes ju som om den hoppade tillbaka i alla fall och jag kunde röra armen trots att det gjorde ont. Fick ta det väldigt lugnt under helgen med special saker när jag simmade så att högerarmen skulle vila men nu känns det faktiskt mycket bättre. Joanne tror bara jag råkade stretcha ligamentet i armen men förhoppningsvis går smärtan över helt snart.
Hela familjen samlad

Vänner

Saknar er...
Längtar tills skolan börjar så jag får möta nytt folk och förhoppningsvis finna några härliga kompisar. Men jag lovar, ingen kommer kunna ersätta någon av era platser! Måste bara säga än en gång tack till alla som gjorde min avskedsfest till ett oförglömligt minne. Hade verkligen super roligt och så glad att så många av er tog er tiden och sa hejdå till mig ordentligt. Men året kommer nog gå snabbt, när allt väl sätter igång så tror jag det kommer bli hur bra som helst. Ni ska veta att jag inte glömt bort er i alla fall <3

Shopping

Hade en galen natt häromdagen med massor av skratt och flumm tillsammans med Carly och Lauren. Och de två senaste dagarna har spenderats till shopping! Man blir lurad i alla affärer.. Det står ett pris men det är exklusive moms så man måste stå och räkna matte i varje butik för att få fram det rätta priset och nej det är inte enkelt så man bara tar 10% nej de ska tvunget ta 13%. Jag som trodde vi hade sommarlov men i Kanada får de visst aldrig sommarlov måste hålla igång hjärnan genom huvudräkning. Inhandlat en hel del i alla fall. Först trodde jag att jag skulle få leva på kläderna jag lyckats pressa ner i min resväska från Sverige då jag såg vad de flesta hade på sig men nejdå det finns klatschiga kläder även här. Inhandlat en hel del redan, tjocktröjor, träningskläder, underkläder, lite smink och back-to-school-stuff som de kallar det. Här måste jag ju handla saker som jag egentligen har men inte här. Kul att spendera halva sin förmögenhet på skolan hehe nej så farligt blev det inte. Kingston, det var staden vi åkte till (en timme härifrån) för att shoppa på deras stora mall. Synd bara att en solig dag slösades på shopping. Men får tänka positivt, det kommer förhoppningsvis fler soliga dagar!
Gick en promenad tillsammans med Carly häromdagen. Skulle mata kossor med gräs men de gillade inte utomjordingar som jag så de sprang bort från mig.
Carly
Mitt försök till att mata kossor
När jag stack!

Remember me!

Första dagen med dåligt väder :/ aja ska inte klaga.. Blev att åka till deras hus de hyr ut och hjälpa till med lite städning. Sen hem och göra i princip ingenting förutom att få sin bror Mac att känna sig dum för att han inte kunde hitta på något till mig att göra så det blev tv-tittande hehe ;) Men, men sen kom Eva och så taggade de inför kvällen då de skulle ut till ngn klubb dit jag inte var välkommen då man behövde vara 19 för att komma in. Det craziga partyhumöret hann dock visa sig lite av stämningen med partylåtar. Mamman, pappan och Harry är i deras stuga, Mac är på utestället och Carly är och passar barn så det blev en kväll för mig själv i huset. Men nej sällskapssjuk som jag är ringer jag hit den enda riktiga kompisen jag skaffat hittills, Lauren, så vi kollar på Remember me tillsammans och mumsar i oss popcorn.
Okej nu kommer jag låta som alla andra tjejer men shiiiiit REMEMBER ME!!! den är grymt bra, inte förutsägbar som alla andra filmer så sorry den puttar ner alla filmer så den ligger absolut överst på topplistan just nu ;)
Lauren (äntligen en bild som faktiskt är tagen i Kanada)

party all the night!

Igår:
Vaknade tidigt och möttes av solens strålar som bländade. Det var riktigt varmt utomhus och varför inte ta tillfället i akt och jobba lite på brännan? Så ut gick jag till deras swimmingpool och där spenderade jag i princip hela dagen. Solade och badade, först själv men sen kom Lauren och gjorde mig sällskap. Men var faktiskt riktigt duktig.. simmade 100 längder i deras 10 meters långa pool (för er som har svårt med matte ;p --> 1 km!! ). Inte nog med det sen körde vi träningspass med sit-ups, push-ups och rygglyft och det avslutades med en match fotboll i trädgården.
Lite färg har jag allt fått... kanske inte mkt men, men.
Kvällen började med att avnjuta en glass på det berömda glasstället med mumsig glass. Smakerna för mig blev Coffe Toffee och Vanilla Caramel Brownie (2 st).
Därefter var det tagga inför fest och sen iväg!! Första festen här i Kanada.. Startade lite halv tråkigt, inte så mkt folk och jag kände ju ingen :/ Men sen blev det fart, jag och Eva började prata med några trevliga killar (tyvärr ser de flesta inte toppenbra ut men en snygging fanns det åtminstone ;) ). Tydligen ligger New York inte långt härifrån så kanske ska satsa på att åka dit nån dag :D Hursomhelst blev det inte som tänkt att jag stannade över natten utan jag åkte hem och sov i min egen säng. Skönt!
(Sorry att jag inte lagt upp några bilder på var jag bor än men min kamera lyckas inte få över dem till datorn :S)

Solen skiner

Blev att kolla på film med pappan i familjen, Will, igår kväll. Vi såg Juno som faktiskt var väldigt bra (och nej jag har inte sett den innan ni kanske vet att jag inte är den som kollar på film överdrivet mkt (; )
Lyckades iaf tigga till mig lite (eller nej han frågade faktiskt men ändå) glass, Oreoglass, ni vet de chokladkexen. Aja riktigt smaskigt iaf!
Idag var det handla-i-mataffären-dag, shiit asså man tror att det ska vara varmt när solen steker ute men nejnej riktigt kallt så allt hår reste sig på kroppen, t.o.m lilla stubbet som inte var rakat på benen ställde sig upp hehe :P Jo, min mamma här var riktigt snäll och köpte lite frukost som pasade mig. Det blev deras kind of filmjölk, plainyoghurt, grövre smörgåsar, müsli och balsam till håret (och ja, jag är medveten om att jag inte ska äta hårbalsam till frukost). Så nu blir det nyttig frukost och sen skräpmat resten! Nej men lite chips och chocolate chip cookies är svåra att undvika.
Resten av dagen spenderades vid poolen, solen sken idag och det var väldigt varmt så jag solade och badade tillsammans med min nyfunne vän Lauren (Carlys vän egentligen) :D

Klagar inte

Frukost: Bagel med Cream and Cheese, apelsinjuice och Rice Crisps med yoghurt.
Hjälpte till med att plocka in färska tomater som de odlar i sin stora trädgård där de har allt möjligt som de planterat. Mycket mumsiga! Gick ut med deras tre hundar på en liten runda, oj vad fint det är här!! Fick se deras stora åkrar och deras natursköna miljöer. Och JA jag bor på landet och inte i en storstad men jag klagar inte. Grannarna verkar trevliga och i trädgården har de även badmintonnät så idag har jag även fräschat upp mina badmintonskillz som var lite väl gömda...
Därefter stack jag och några andra tjejer till Belleville, en större stad i Ontario dit vi åkte för en shoppingrunda. Letade efter ett kanadensiskt simkort jag kan ha till min mobil. Kommer köpa det senare dock för man betalar varje månad en viss summa pengar och det lönar sig inte att köpa ett nu då jag inte skaffat överdrivet många vänner än (awwe poor little me) hehe nej men jag kommer fixa ett bara vänta några veckor.
Haha på shoppingcentret var det en kille som jobbade i en affär som bara "Oh, I'm jealous, I want your dark skin"  hahah till mig som är blekfisen själv x) aja ska väl ta det som en komplimang eller kanske snarare som en förvarning om att alla kanadensare är bleka som spöken.. Nej skulle inte tro det för jag har redan träffat några och så bleka var dem inte.
Hem for vi och idag, dadada.. blev jag bjuden "on a PARTY", på fredag då ska jag visa vad vi svenskar går för!! ;)

Andra sidan Atlanten

Nu börjar det kännas... Jag är inte längre hemma, jag är på andra sidan Atlanten!!
Igår var jag och kollade i den närmsta staden Bloomfield där familjens mamma jobbar. Det var en jättemysig stad, väldigt liten men fortfarande värd att kalla stad eller i alla fall by ;) Där kolladvi på mexikanska smycken, försökte få ihop ett 9-bitarpuzzel på 5min för att få ett gratis men det var hopplöst jag och Harry som pojken i familjen heter fick ge upp efter 15 minuters försök (om det inte var längre tid), aja vi fick åka tillbaka hem utan ngt puzzel. Däremot fick vi en jättegod hemlagad GLASS, nästan lika bra gjord som den jag gjorde hemma i Sverige. Hehe jag lyckas få i mig glass var jag än är! :D Påvägen hem köpte vi nyplockade majskolvar och supergoda, stora blåbär. Majsen fick vi som middag, någon godare och sötare majs har jag då aldrig smakat. Hamburgare med deras typiska gula cheddarost som finns på McDonalds i Sverige fick vi till middag. (Och nej, vi får inte bara fet amerikansk mat, detta verkar faktiskt vara en ganska hälsosam familj med smala familjemedlemmar!)
På kvällen åkte vi och såg på Drive-In bio, sånna man sett i romantiska filmer när man kör in med bilen och tittar på jättestora skärmar. Vi åkte till en sån och kollade på två actionfilmer, riktig häftig känsla att ligga där utanför bilen med kuddar, filtar, tecken, chips och trevligt sällskap (Carly och hennes kompisar) under stjärnklar himmel.
tänk er något sånt här men med en svart stjärnklar himmel och fler mysiga filtar, kuddar m.m

Äventyret har börjat

Härlig start i Stockholm; träffade alla härliga utbytesstudenter och hotellet var fint med jättesköna sängar, oturligt nog fick jag inte chans att sova i dem längre än lite drygt en timme... Först badade vi i poolen sent på kvällen och sen (busigt nog) stack jag, en annan tjej och två killar in och bastade i killarnas omklädningsrum. Sedan var det "efterfest" på ett hotellrum, hehe ;) Kl. 4 tvingade vi oss själva att gå till sängs då en lång flygresa väntade dagen efter. En timme senare (5 på morgonen!!) var det upp och hoppa för att sedan åka till Arlanda flygplats. 9 timmars flyg sen var vi framme i Chicago, tiden gick faktiskt snabbt (film, prat, lite sömn och promenader på flyget).
Väl framme i Chicago var det att vänta där i 5 timmar (trodde jag då) innan nästa flyg skulle komma och ta mig till Ottawa. Men nejdå, 5 minuter innan vi skulle boarda fick de problem med planet så då var det bara att vänta men ändå lugnt bara 10 minuter.. Men självklart fixade det inte sig så vi fick byta gate och vänta en extra timme (vi förresten, nej det var JAG, helt själv). Väl på planet insåg jag hur litet det var, satt på rad nio och det var ett av sätena längst bak. Började prata med några kanadensare på flyget som var jättetrevliga och bjöd på blå tuggummin haha ;p
Väskan kom och mitt handbagage var helt. Tur det annars vet jag inte vad jag hade gjort jag menar där hade jag ju kläder för ett år och massa andra saker!!?? Invandrare som jag är fick jag snällt vandra in på kontoret med skylten "Immigrants" för att få mitt VISA. Sist ut från tullen av alla passagerare kom jag och där stod min nya "hostsister" tillsammans med en kompis och tog emot mig med en gigantisk svenskflagga där det stod Sofia. Bilresan hem till dem tog 2,5 timmar men den var skithärlig, de pratade om allt man kunde göra här och hur bra allting var. De lärde mig även massa typiska fraser och massa svärord höhö, vet dock inte hur mkt jag kmr ihåg var grymt trött... De trodde i alla fall att jag skulle få ett fantastisk år, får väl hoppas på det! Och bilfärden avslutades med "an Ice-Cream cup", glassdrink med kaffesmak, yummi :)
Mötte min familj som har tre hundar, en katt, pool, stooor trädgård och ett supermysigt hus. Vädret är varmt och det känns verkligen som om jag kommer stormtrivas här! :D :D

Stockholm

Nu börjar det på riktigt,
Jag är på väg mot ett av mina största äventyr någonsin!!! Precis landat i Stockholm och sitter nu på mitt hotellrum där natten ska spenderas tillsammans med 42 andra utbytesstudenter som också ska iväg på olika håll i världen. Imorgon bitti flyger jag till Chicago för att mellanlanda och sedan tar jag ett annat flyg till Ottawa.
Innan jag stack hemifrån kom Natha förbi och sa adjö ordentligt, Elsa kom över och sa ett sista hejdå och Ann-Sofie sov över hos mig och följde med ända fram till flygplatsen där jag fick säga ett sista farväl till familjen. Det var jobbigt kan jag erkänna, för första gången grät jag av anledning att jag ska åka iväg. Har inte riktigt förstått innan dess. Kompisar har gråtit och jag har känt mig så okänslig och bara stått där och kramats men inte fått fram några tårar. Tror inte jag insett än vad jag egentligen gett mig in på men sanningen börjar smyga sig närmare inpå och snart måste jag väl börja förstå att jag alldeles strax ska lämna landet för att sedan spendera ett år på andra sidan Atlanten...

TACK!

Innan jag startar upp med att blogga på riktigt måste jag bara tacka Josefin Fermfelt och Nathalie Öberg som hjälpt mig att fixa en blogg och dessutom pimpat den så jag är jättenöjd. TACKTACKTACK så mycket, utan er hade jag varit blogglös ;) Måste även passa på att säga att de är inte bara duktiga på att fixa bloggar utan även två helt fantastiska tjejer som jag kmr sakna när jag är i Kanada! <3
Checka även in deras bloggar på:
http://nathalieoberg.blogg.se
http://josefinfermfelt.blogg.se

Natha tha man tar över!

HELLO! :D
Just nu befinner sig Sofia på planet till Stockholm så jag, Nathalie, tar över bloggen!! :D Hehe
Nä, skämt o sido, men hon ska försöka blogg ikväll om hon hann och har tillgång till internet sade hon ;) (Och om hon inte hinner så kommer jag ta över och berätta för er ovetna vad som händer så gott jag kan :D) Undertiden ska jag försöka fixa lite här och göra om och så så den blir så fin som sofia förtjänar! :D
Tänkte även göra lite reklam för min egena blogg (a) Hihi
http://nathalieoberg.blogg.se/


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0