Oj vad det har hänt mycket!!!

Ni får ursäkta mig... Jag har haft alldeles för mycket på schemat så har inte haft en ledig stund att uppdatera bloggen.
Träffade alla utbytesstudenter som ska åka iväg nästa år från Kanada. 30 ungdomar spenderade fyra dagar tillsammans och vi hade riktigt kul måste jag säga!!! Snow shoeing, cross country skiing, night walk, survival games, laughs, talk, great food and lots of others outdoor activities. Ingen elektronik såsom dator och mobiltelefon var tillåten och jag måste säga att vi hade en härligt intensiv tid tillsammans.
Tävlade i simning i veckan i COSSA (Central Ontario... something something as..) de åtta bästa från två olika tävlingar kom vidare till den tävlingen. Jag hade tur och kom vidare i bröstsim men min crawl var lite ringrostig så kvalificerade inte i det. Jag slutade på åttonde plats av 14 simmare i 100 m bröstsim så ska väl inte skämmas i alla fall. Bussresan hem var galen hahah jag var riktigt övertrött så skrattade åt precis allting och allt misstolkades. Började med en papperskorg som en kille satt på och skräp skulle slängas..
Rotarymötena går fortsatt bra och jag blev väldigt glad när en dam i Rotary kom fram till mig efter ett av mötena och sa att hon var så glad att jag var i deras klubb då jag gör så att alla medlemmar ser ungdomar från ett positivt perspektiv och sprider glädje. Beskrev mig med tre ord men kommer bara ihåg två: "humoristisk och observant".
Helgen spenderades i Kanadas huvudstad: OTTAWA!! Härligt nog hade jag med mig Paige som är riktigt underbar. Vi var på museeum (barnens avdelning var roligast). 17 är den bästa åldern tror jag för då kan jag alltid hävda att jag fortfarande bara är ett litet barn men samtidigt kan jag vara vuxen när jag vill. :) Vi åkte skridskor på Ottawas kanal, åkte rutschkana på is, kollade på isskulpturer, åt riktigt god mat på restaurang och åt beaver tails. Det är en slags pannkaks/våffel delikatess kan man väl säga. Men min var riktigt kladdig då jag beställde en med maple butter. Första halvan var riktigt mumsig och varm men den andra halvan hann bli kall i vargavintervädret. Efteråt var mina händer så kladdiga så jag var tvungen att smälta snö att tvätta dem i. Jag slutade som en iskub!
Utbytesstudenterna
Badmössa är snyggt jajamen hah!
In Ottawa with Paige!!

Hälsodag

Idag var det hälsodag som gällde! Havregrynsgröt till frukost och efter det bar det iväg till simhallen. Vi hade ingen träning idag men jag tänkte jag ville öva lite innan tävlingen eftersom jag kommer missa måndagens träningspass. Nästan två timmar var jag i poolen och övade på starter, vändningar och olika tekniker. Hade lite tur att det råkade vara en snäll coach där som gav mig några tips på vad jag kunde förbättra. Efter det for jag hem och fick energi av en banan och drack massvis med vatten. Tro det eller ej men jag har fått tag på knäckebröd här så det blev två härliga knäckebröd med paprika, ost och gurka. Mums! Lite snacks efteråt med russin, mandlar, vindruvor och rädisor. Efter ett hårt träningspass smakar maten som bäst. Jag har tänkt på det att efter att man tränat känner jag alltid för att vara nyttig och inte alls för godis och annan snabbmat. Men när jag däremot inte gör något, kollar film och börjar söka i skåpen lite är dagen körd haha.
(Det är inte många dagar jag går utan deras härliga chocolate chip cookies, muffins, donuts och annat dumt...)
Swimming hard core!

Lite allmänt

I min lilla stad som jag befinner mig i just nu är allt långt borta och enda sättet att ta sig fram är med bil. När man är van att kunna ta sig var man vill och inte behöva anpassa sig till föräldrarnas bilkörning blir det väldigt annorlunda när man kommer till en liten stad som Picton. Jag bor inte ens i Picton, som har 4000 invånare, utan tjugo minuter utanför. Det är väldigt vackert var jag bor, har en fin utsikt över Lake Ontario från mitt rum och det är alltid vackert att se solens olika sken speglas i vattnets vågor. Klaga ska jag verkligen inte göra. Jag trivs på landet och det är en upplevelse i sig bara att bo annorlunda än vad jag gör i Helsingborg. Varje morgon jag ska till skolan är det 40 minuter på skolbussen dit och sedan hem. Jag är den absolut första eleven som bussen hämtar upp varje morgon. Ofta tar jag inte bussen hem eftersom jag har blivit väldigt involverad i skolaktiviteter. Just nu är det framförallt simning som gäller. På torsdag ska jag genomföra min absolut första tävling med skolans simteam. I Sverige var jag inte alls någon simmare men det är väl det som är grejen med ett utbytesår att prova på saker man inte gjort hemma!? Häromdagen tillagade jag en trerätters-middag för min familj som jag la ner mycket tid på. Det blev mycket uppskattat, kanske kan laga något mer mumsigt en annan dag från det svenska köket. Under veckan har jag även haft tid att umgås lite extra med underbara kompisar jag lärt känna här i Kanada. En dag var det skridksoåkning som gällde tillsammans med alla i grade 12.
Alla som var och åkte skridskor! Se om ni hittar mig i mängden..

Veckas lov

En veckas lov innan den nya terminen startar. Än så länge har jag haft det väldigt bra måste jag säga. Lovet började med att jag och fyra tjejkompisar bilade till Toronto. Där övernattade vi tillsammans på ett fint hotell och shoppade loss "in the HUGE shopping mall". På kvällen överraskade vi Paiges pojkvän som kom hem från Barbados genom att hoppa på honom mitt i en av Torontos gator. Hahah han blev väldigt chockad men efter en stund insåg han att han borde vara glad. Det slutade med att han också sov över på hotellrummet (han fick golvet). Två dubbelsängar satte vi ihop till en stor säng. Precis innan läggdags fick Cheyenne till en rackarbajsar prutt hahah hela högen av oss brast ut i skratt! ...tills vi insåg att den stank så då blev det skrik och panik istället. Föreställ er 4 tjejer lite halvgalna i ett rum i panik över en prutt haha. Balkongdörren öppnades - allt för att få en bättre doft i rummet! En minut senare knackar någon på dörren... Det är en säkerhetsvakt som säger att vi hörs i hela korridoren, undrar vad vi har för oss och ber oss att lugna ner oss. Hahah tänk att en prutt ledde till att vi blev tillsagda av säkerhetsvakten. Nästa dag åt vi ute och åkte skridskor utomhus som var riktigt roligt. Härligt att jag fått underbara vänner här.
Igår var jag på bio och såg "No Strings Attached" och efter det var det party med kompisar! Övernattade där och det blev inte många timmars sömn så nu är jag väldigt trött. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda men nu ska jag krypa i sängen. Good night!
Skridskoåkning i Toronto!

RSS 2.0