Sportig

Simning är så himla roligt, älskar att vara i vattnet! Hade träning idag och plötsligt blev det allvarligt. Tog tiden på crawl 400 m (16 längder!!). Jag har aldrig simmat så långt med crawl i hela mitt liv. Men det var utmanande, efter jag var i mål andades jag riktigt högt och pulsen var hög. Jag trodde jag skulle vara absolut sämst men förvånansvärt nog var jag femte personen in, vilket jag inte hade någon aning om. Min coach bara vilket nummer sa jag till dig men det hade ju inte jag tid att lyssna på. All min koncentration var på att andas efter att ha klarat av mina 16 längder. Tillsist fick vi fram det genom att ingen annan hade fått nummer fem. Det kanske låter superbra men måste erkänna att vi inte är så många i vårt simningsteam haha, kanske 18 när alla är där men idag var vi nog bara nio. Jag räknade med en tid på en halvtimme eller något i den stilen, hade ingen aning om vad jag borde simma på. Min tid blev 9 minuter och 13 sekunder, vet inte vad som är bra eller dåligt men under en halvtimme, så jag är nöjd. :)
Igår var jag ute och joggade för första gången sedan jag bytt familj. Jag hittade en plånbok fylld med kort (bankkort, körkort, gymkort, rabattkort etc.). Blev lite misstänksam först då jag hittade den på ett något udda ställe, tänk om han var kriminell eller något? Haha det löste sig i alla fall och jag gjorde killen lycklig som inte ens hunnit märka att han tappat bort den. Det visad sig senare att det var en lärares, på min skola, pojkvän. Liten värld vi lever i!
Paige och Jag

Roligt!

Nu är det helg och det är riktigt skönt med en extra lång helg. Igår var vi och shoppade i Belleville. De hade ett specialerbjudande att man inte behövde betala skatt så priserna på varorna gällde. Det är något som är irriterande här för man måste alltid tänka på att skatten inkluderas i kassan inte på prislappen som i Sverige. Alla mina köp som jag gjorde där igår blev dock med skatt för alla affärer har undantag. Typiskt! Men hittade andra bra erbjudande så det var okej.
På vägen hem körde vi förbi ett Tim Hortons för att köpa lite kvällsfika. Oturligt nog hade de nästan ingenting vi ville ha. Slutade med några donuts och varm choklad. När vi körde där ifrån var det lite sura miner för de var verkligen sugna på Blueberry Fritter som jag inte hade någon aning om vad det var. Vi fick syn på ett nytt Tim Hortons (de är överallt här) så vi bara ska vi se om de har dem!? Och det gjorde vi! Nonchalant frågade vi om DE hade Blueberry Fritter och japp det hade dem. YES! Fick vad vi ville ock körde iväg. Några tuggor senare kommer Katrina fram till att hon fått äpple istället för blåbär... Det är inget hon gillar så vi bara men åhhh skrattande bestämmer vi oss för att köra tillbaka till drive thru och klaga. Vi förklarar att vi fått en äpple istället för blåbär som vi beställde. Får TVÅ nya för de missförstod nog oss så vi slutade med 6 Fritters istället för 4 och innan dess beställde de två donuts de åt även om de inte ville ha det från det andra stället som btw missförstod att vi ville ha en cookie till mig så jag fick två för samma pris. Hahah ni kanske inte fattar vad som hände men det var väldigt roligt!
Häromdagen spelade vårt basketbollag (killarna) mot en annan skola. Killen med nummer 10 tyckte jag såg ganska bra ut, vältränad och duktig på basket var han för den delen också. Efteråt jag bara åhh vill prata med honom (lite på skoj). Mina kompisar bara gör det.. Efter mycket om och men gick jag över till andra sidan och sa till tre killar i det andra laget "Good job guys!" (de vann). Sedan ville jag säga speciellt till nummer 10 men han tittade lite bort så fick säga det till alla tre. "You looked like you were very good basketball players" Efter det gick jag iväg. Hahah hade aldrig vågat göra det i Sverige men här vill jag testa saker jag inte gjort i Sverige så därför gjorde jag det och det var ju inte så farligt. Sorligt nog kommer jag förmodligen aldrig se dem igen eller det kanske är bra på ett sätt hah.
Katrina, Niki & ja en liten bit av mig haha

Hejdå basket men hallå simning!

Basketboll säsongen är över så det blev sorgligt efter deras sista match. De kom tvåa i "COSSA" vilket de var väl förtjänta. Mitt lag var väldigt duktigt och tjejerna är verkligen toppen härliga. Förra helgen var jag även på mitt första party med skolans "ungar". För att vara ärlig var det ingen hit alls, hade mycket roligare före. Träffades tillsammans hos en urgullig tjej, Alyssa. Tio av oss både tjejer och killar pratade, skrattade och hade det trevligt. Tänkte mycket på kvällarna jag hade tillsammans med mina kompisar hemma i Sverige. Det är inte mycket skillnad på vad ungdomar här gör i jämförelse med ungdomarna i Sverige. Testade även Kraft Dinner för första gången som är makaroner dränkta i ost, smör och mjölk. Japp riktigt fettigt precis som det låter och billigt för den delen. Många studenter här lever på det. De första tuggorna var det riktigt gott men sedan blev det bara för mycket.
Igår var jag på "Royal Ontario Museum" i Toronto och såg Warriors from China. Avslutades med en Kinabuffé som var riktigt mumsig. Hade allt man kan tänka sig: sushi, kinamat, rostbiff, pommes, grillat, fisk allt. Två stora bord med alla olika sorters desserter. Och en av mina favorit avdelningar --> GLASS! Och nej jag är inte trött på glass trots att jag har jobbat på Hauffes i tre år nu.
Imorgon ska jag spendera dagen tillsammans med en av mina närmsta kompisar här, Paige. Först simning, sen ut och äta på restaurang med henne, bio och sova över hos henne. Dagen efter ska spenderas med hennes tvillingsyster Katrina och en annan kompis Niki. Har en slags studiedag på fredag så slipper skolan. Ser fram emot helgen! :D
Goodbye my team!

Längesen...

Nu var det längesen jag uppdaterade min blogg så tyckte det var dags. Otroligt mycket har hänt sedan jag senast skrev så får se hur mycket som kommer med. Toronto var verkligen en upplevelse. Ni skulle sett hur exalterad jag var när jag först anlände till storstaden. Hade passerat den tidigare men aldrig varit inne. Höga skyskrapor och massor av spännande affärer som man ville gå in i men nej jag var där för att samla ihop pengar till hemlösa inte för att shoppa. Picton som staden heter där jag bor är ungefär 3 timmar ifrån Toronto så kommer förhoppningsvis tillbaka snart igen.
Första dagen gick vi på vandring och de visade oss var de flesta hemlösa togs om hand eller hängde och vi fick lite bakgrund. En av våra guider var en kille som varit drogmissbrukare men varit "clean" i två år nu. Det var väldigt intressant att höra honom prata man såg på saker och ting på ett helt annat sätt än man brukar göra. Han berättade att det var först nu han börjat leva livet. Han hade nu en fru och ett litet barn och de hade det okej ekonomiskt.
Andra dagen gick vi upp tidigt och försökte få folk att ge oss pengar genom att sprida ut oss på gator (20 personer) med muggar och tigga pengar. Vi skulle få en känsla av hur det var att tjäna ihop pengar genom att fråga folk. Vi ljög självklart inte så vi berättade precis som det var att vi skulle köpa varma kläder för pengarna vi tjänade ihop till uteliggare. Jag använde mitt hopprep för att få lite extra, när rumphoppen visades blev folk imponerade. Så där satt jag mitt i Toronto och hoppade på rumpan för att tjäna ihop pengar till hemlösa! Gjorde ont efteråt...
Efter två timmar hade vi tjänat ihop 240 dollar (ca. 1680 kr) genom att fråga folk som gick förbi. Många som bara ignorerade och var snäsiga men lyckades ändå samla ihop en del. För pengarna vi tjänade ihop köpte vi billiga mössor, vantar, filtar, tandborstar, tandkräm och sockor. Vi gjorde 40 paket med en av varje och gav oss sedan ut på gatorna. De hemlösa tog tacksamt emot våra gåvor men jag blev chockad. Det var enormt många hemlösa!!! Efter en halvtimme var allt utgivit. Vi hann bara gå runt ett kvarter men folk var desperata. Det var verkligen en upplevelse.
Bytte familj i måndags efter den riktigt uttröttande simnings träningen. Den här familjen är helt annorlunda. Pappan Jim har en son sen innan (Dylan, 19) och är nygift med Anne. Mycket mer vuxet klimat. Istället för tjafs med mina host brothers är det vuxna konversationer som gäller nu. Väldigt intressant, idag var vi ute och gick en lång promenad (1,5 timmar) på stranden. De bor precis vid Lake Ontario så jag har "havs"utsikt. Ett plus är att jag har en dubbelsäng som är väldigt skön på mitt nya rum. Hinner aldrig titta på TV här. Jag behöver dock inte följa andras liv för just nu har jag själv ett väldigt spännande liv! :) Massa mer som hänt men det får vi ta en annan gång.
Toronto

Nästa station: Toronto!

Är med i skolans simningsteam nu, hade vår första träning idag och jag kan bara meddela er om att det är väldigt bra träning så nu ska jag minsann komma i form. Blivit litta lat sedan ja kom hit.
Här är det verkligen full rulle! Höll i en presentation för Bellevilles Rotaryklubb idag tidigt på morgonen så var tvungen att stiga upp 5.30!! Var i skolan ett litet tag sedan var det lunch med en annan medlem från min Rotaryklubb som ska bli min nya Rotary counsler. Helgen kommer att spenderas på gatorna i Toronto. Jag och en grupp av andra ska åka dit (största staden i Kanada) och försöka tigga pengar på gatorna. Pengarna vi samlar ihop ska vi köpa strumpor och annat nödvändigt till hemlösa människor. Jag tror det kan bli riktigt spännande.
Som jag nämnde tidigare är jag väldigt upptagen just nu så har svårt att hålla bra kontakt med alla er där hemma. Men hoppas ni har förståelse för jag tycker fortfarande om er jättemycket. Bara det att jag vill leva mitt liv här fullt ut på samma gång så försöker bli så involverad som möjligt och prova på massor av nya saker. Vilket jag lyckats ganska bra med enligt mig själv än så länge.
P.s: Såg en tollare (samma hundras som min hund där hemma) som var 7 månader gammal idag. Klappade den och kunde inte undvika att tänka massor på Isa för hon var exakt 7 månader när jag åkte. Först då jag insåg att jag verkligen saknade henne. Ögonen vattnades men höll tårarna inne.

Skolmusikal

Snart dags att byta familj... Vet inte om jag är ledsen, förväntansfull eller vad jag är. Trivs riktigt bra här men samtidigt är jag nyfiken på min andra familj. Kommer hålla kontakt med min första familj i vilket fall som så allt kommer säkert bli bra.
Berättade jag att jag ska vara med i skolans musikal!!?? Gick på audition lite på skoj och jag fick en roll som är inne på scenen nästan hela tiden för att sjunga. Och jag vet vad ni tänker jag sjunga.. Jag kan inte sjunga och det är jag medveten om men nu när jag är i Kanada tar jag alla möjligheter att prova på nya saker, så är lite smått galen. De gav mig rollen, så vad kan jag göra? De får helt enkelt lära mig.
Har fått många härliga vänner här som jag nämnt innan men har tänkt mycket på er där hemma på sistone. Tänker på hur mycket ni betyder för mig. Fotona jag fick av några av er innan jag åkte har jag hängt upp i mitt skåp i skolan nu så jag tittar på er dagligen och saknar er. Tänk på, sänd inget till min nuvarande adress nu för det kommer antagligen inte komma fram förrän jag bytt familj. De som vill ha min nya adress får fråga efter den :)

Privilegier som utbytesstudent

En sak som är väldigt roligt för mig som utbytesstudent är att jag inte tillhör en speciell grupp av människor. De flesta har sin grupp de umgås med men jag har skaffat vänner från alla möjliga "grupper". Känner mig välkommen hos de flesta och ser på saker och ting från olika perspektiv. Det gör det är roligare för då kan du umgås med de du känner för och testa på massor av olika saker. Får även en uppfattning om vad olika individer tycker och tänker. Tycker mycket om alla mina vänner jag fått hittills så tänker inte välja grupp, trivs med hur jag har det.
Har varit i min familj snart tre månader, oj vad tiden går snabbt! Ska byta familj om ca. två veckor enligt plan, får se hur det blir inget bestämt än. Min familj jag bor i nu trivs jag i alla fall jättebra med. Dottern i familjen är fortfarande inte här då hon går på ett universitet i North Bay, men har två bröder här som jag tycker mycket om. Harry (15) och Mac (22). Har kommit väldigt nära dem och det känns nästan som om jag är en del av familjen. "Fightas" med dem och är inte alltid den snälla systern som ställer upp på allt de ber mig om. Mamman nämnde att det känns nästan som om Carly (19) som lämnat för universitetet aldrig åkte iväg. Pappan i familjen har sitt eget företag där han renoverar hus, snickrar allt möjligt och är allt i allo väldigt händig. Mamman har massor av små jobb: klipper hundar, jobbar i en affär i Bloomfield, tar hand om ett hus de hyr ut och på ett apotek. Hennes uppgift är även att sköta hushållet. Alltid hon som lagar mat för här är pappan inte som min pappa, nej Will kan inte laga mat. Kvällens måltid står dock jag för: Ugnspannkaka à la Martin!
Hela familjen samlad

Utsmyckad helg

I fredags var det Much Music Dance på skolan. Alla klädde ut sig och sedan dansade vi rumpan av oss. Jag var Cowgirl och hade väldigt roligt måste jag säga. De hade två stora skärmar de visade musikvideor samtidigt som musiken dunkade i de stora högtalarna. Efter ett tag på en man fram till mig och pekade, kollade bakom mig till vänster men nej det var inte den personen han menade. Han pekade igen och jag kollade till höger men han verkade inte nöjd med den heller. Pekade igen och då förstod jag att det måste vara mig han menade. Vad hade jag nu gjort? Och vem var han 40 åring... Vad ville han mig? Följe i alla fall med förvirrat. Han tog mig bakom skärmarna där DJn stod och plötsligt stod jag framför en kamera och visades på de två stora skärmarna som visades i gymnastiskhallen och alla började applådera. När frågan kom om vad jag heter svarade jag osäkert So.. fia.. De gav mig en t-shirt och sa något jag inte hann uppfatta och folk jublade ännu mer. Förstod att jag borde vara tacksam så log innan jag gick tillbaka och dansade och frågade mina kompisar varför jag fick en t-shirt. Tydligen hade jag dansat bra enligt deras tycke :) Jag tror dock det var för att jag var någon de la märke till bara för att jag var den längsta tjejen där. Hade boots som cowgirl med klack och kanadensare är inte lika långa som svenskar så jag blev plötsligt väldigt lång. Var roligt i vilket fall som! Efter tre timmars dansande var alla garanterat svettiga, men roligt var det. Stack hem till en killkompis (Ricky) efteråt tillsammans med Alex, Avery och Ryan. Skulle först åka till en fest men vi tyckte den var för långt borta och alla var ganska trötta. Tog det bara lugnt tills jag åkte hem till Alex för att sova över och ni som nu undrar spänt om det är en tjej eller kille kan jag meddela att det är en tjejkompis.
Under dagen var det kostym som gällde i skolan och jag var Nörd haha ganska roligt faktisk, mjukisbyxor högt upp, strumpor över dem, svarta glasögon och håret i två toffsar. Måste passa på att säga att det går väldigt bra i skolan. Mina ämnen är lätta så har oftast inte så mycket läxor. Gör pftast dem men kanske inte lika noggrant som jag hade gjort om jag var hemma men de verkar tycka jag är duktig i vilket fall som. Min förvirrade engelsklärare som startar 100 projekt men aldrig slutför något tror minsann jag lämnat in allt hon startat på så lektionen i fredags behövde jag inte göra något för den var bara till för att komma ikapp. Det säger en del om henne då det är massvis jag inte hunnit med för att hon alltid överfyller lektionerna med saker vi aldrig hinner klart. Men om hon säger jag lämnat in allt klagar jag inte!
Lördagen var det sova över tillsammans med några tjejkompisar och söndagsmorgonen var jag i kyrkan då en av mina närmsta vänner är kristen. Var inte där förrän kl. 11 dock, familjen tänkte lite för svenskt. De trodde klockan ställdes tillbaka en timme men här ska man inte göra det förrän nästa vecka. På kvällen kollade jag på en hockeymatch som min bror spelade. Uppstod en fight mitt i allt mellan två spelare, killar... Tar varenda chans de får, suck. Händelserik helg med många roligheter!
Jag och några av mina kompisar i våra utklädnader som jag gjorde mig iordning med innan dansen
Jag och min nördoutfit tillsammans med favoritläraren som för dagen var min kära nördkompis

RSS 2.0