Ta dig tiden

Har ni tänkt på en sak? Jag känner i alla fall så här... När man är aktiv, går ut för en joggingrunda, simmar, idrottar i skolan, går till gymmet eller på annat sätt sportar blir man på riktigt gott humör. När man sedan kommer hem efter en härlig träning är det inte alls sötsaker och fet mat man känner för utan riktig mat, frukt och vatten. Däremot när man stannar inne och börjar dagen med att småäta lite är det en stor risk att man bara fortsätter äta onyttigheter. Kolla film, sitta stilla och inte göra någonting får en att bli uttråkad och därför äta sånt man inte borde äta. Att sporta är verkligen något man borde sträva efter. Om det skulle vara så att man inte är en väldigt sportig person fungerar alltid promenader. Igår var jag ute på en 5 km runda tillsammans med min lillebror. Jag joggade och han cyklade bredvid. När jag kom hem sprudlade jag av glädje och energi! :D Så dagens tips, ta tiden att gå ut och röra på dig. Det är värt det för när du kommer tillbaka in är du mycket mer effektiv och definitivt gladare.
Rör på dig!!

What a lovely sister she's got!

Strax efter midnatt er tid... Det betydde att det slagit över till min underbara systers födelsedag!!! Japp hon sover men japp det är hennes fördelsedag, japp hon har skoldag morgonen därpå och japp jag befinner på mig andra sidan Atlanten. Men vad gör man inte för sin syster hahah ringer upp henne mitt i natten från Kanada. Väcker förmodligen hela familjen och gör mamma orolig när hon svarar och hör att det är jag. Men jag var riktigt glad och förväntansfull, efter mycket om och men får jag prata med min syster. "Ohhh, jag sooover, du väääckte mig blablabla :(" Kom det från Mikaela. Men jag ville bara vara först och säga grattis och ge henne ett minne för livet! Det är hur snäll jag är mot min älskade syster. Än en gång, GRATTISGRATTISGRATTIS till henne!! :D

IKEA

Förra veckan besökte jag IKEA i Ottawa och det var nästan så att jag kände mig som hemma när jag möttes av den familjära svenska inredningen i butiken. Hela konceptet är verkligen svenskt. Innan vi begav oss hemåt och lämnade affären gick vi till matavdelningen. Där möttes jag av ett flertal Finax produkter och jag sken genast upp. "Det är ju mammas produkter!!" Shake n' Bake och Lingonbrödsmixer var staplade. Det slutade med att vi kom hem med daim, marabou choklad, lingonsylt, fläderblomssaft, knäckebröd, svenska lantchips, Anna's pepparkakor och ballerinakex.
En sak jag blev chockad över var att vid lunchavdelningen kunde man beställa en typisk svensk måltid "köttbullar med mos och lingonsylt" men med alternativet till fries istället för mos. Till barnmenyn var det dessutom ett alternativ att dricka läskedryck istället för mjölk... Så är det minsann inte i Sverige där är det mos och mjölk som gäller för barnen. Inte konstigt att barn sväller här i Kanada!

Skidor!!

Nu bär det av att åka skidor! Jag ska minsann visa vad vi svenskar går för. Har lånat knallrosa skidbyxor så jag kommer verkligen att synas. Får visa bilder senare. Haha en kille försökte flörta med mig igår men jag är inte så lätt inte. Vi skulle slå vad om han vann eller förlorade i poker och jag gjorde en riktigt bra deal. Om han vann skulle jag få pengarna och om han förlorade hade han bara visat att jag hade rätt. Han hade tänkt sig en annan deal... Smset jag fick "Is that all you want from me my money???!? Ouch!!!" Japps så är det, inte ska de tro att svenskar är så lätta inte haha. Nej tidsoptimisten själv. Måste packa ihop mina skidsaker nu då jag åker iväg till Quebec om 20 minuter. Tjingeling!

Lovet har börjat

Lovet har nu börjat och min kompis kom precis hit. Blir förhoppningsvis en galen tjejkväll med mina favoriter! Men oavsett hur många kompisar jag skaffar här glömmer jag aldrig bort er där hemma; både familj och vänner.
Jag har så många möjligheter nu över lovet... Ska försöka fundera ut vad jag vill göra under lovet. Gå till Toronto, Ottawa, Kingston eller vad vill jag göra? Om någon har några förslag, om ni hört något om Kanada, tas det tacksamt emot haha.
hahah "japp mina kompisar är normala"

Härlig helg och lov väntar

Riktigt rolig helg tillsammans med kompisar!! Kompisar sov över i min nya värdfamiljs hus och de är bara helt underbara. Haha en vecka tillsammans med mig och min bror flydde från huset. Nej men han har åkt till Winnipeg med sina farföräldrar och är borta en vecka. Saknar min lillebror! Det är väldigt roligt måste jag säga. Saker jag aldrig gjorde när jag var liten får jag nu prova på. Springa runt i huset och skjuta på varandra med "nerf-guns" tillexempel är en av många saker jag får prova på. Ta sig ner för trappan på rumpan och ta sig upp på alla fyra är en annan.
En dag kvar i skolan och sedan börjar lovet!! Har inte helt bestämt vad jag ska göra men min familj kommer antagligen ta mig och åka skidor en dag. Har inte åkt utförsåkning på väldigt länge så det hade varit roligt. De är så himla snälla och bara "om du har några förslag på vad du vill göra bara säg till så ska vi se om vi kan ordna det eller om du bara vill åka till Toronto med kompisar över dagen kan vi säkert ordna så att vi kör dig".
Såg "I Am Number Four" på bio häromdagen och jag måste säga att det var en väldigt bra film. Vanligtvis är jag inte ett stort fan av Action/Adventure‎ som filmen var men den här var riktigt bra. Och det var ju inte heller ett minus att Alex Pettyfer var huvudrollen i filmen. Jag brukar inte spana in killar i filmer och sånt men det går verkligen inte att undvika honom. Jag kommer ihåg i "Stormbreaker" som jag såg tillsammans med Amalia för jättelängesen (kanske Vera var med kommer inte ihåg..). Filmen var inte alls bra men vi tog oss igenom hela filmen och bara checkade in honom. Då var han söt... nu är han HET! ;)
Alex Pettyfer

Roligt alla dagar i veckan

Hade en helhärlig kväll i Consecon tillsammans med mina favorit tvillingar Paige och Katrina. Det var en vanlig skoldag dagen efter men som en utbytesstudent måste man väl få ha roligt med sina vänner alla dagar i veckan. Blev lite sent så är litta trött idag men det var värt det. Hahahah vi hade så roligt igår, provade klänningar, fula kläder och skrattade åt allt. Det är galet hur bra kompisar vi har kunnat bli på så pass kort tid. Vi pratar om allt och kan bara vara oss själva utan att tänka på vad vi säger.
Sedan basketsäsongen slutat går de nu hemma och latar sig och äter massor av onyttigheter och sedan jag kom till Kanada äter jag massor av snacks som jag inte gjorde tidigare. Ni vet säkert hur det är man säger att man ska nog inte äta så mycket onyttigt längre men så slutar det med att man äter det i alla fall. Nu har jag och Paige kommit upp med en lista med saker vi inte får äta och om vi bryter mot listan sviker vi varandra. Vi är dock inte dumma! Båda två älskar mat och tänker inte börja med någon knasig diet om att sluta äta mat. Däremot kom vi upp med:
NO:
* Chips
* Cookies
* Cake
* Fries
* Pop
* Candy
* Donuts
* Pudding
och
LIMIT:
* Chocolate
Detta ska vi nu följa tills åtminstone 1 april och sen får vi se hur vi gör. Hahah bara onödigheter i alla fall men glass kunde vi inte ta bort för det är en nödvändighet!!
Jag och Paige!

Changed Host Family

Nu har jag flyttat till min tredje värdfamilj och jag måste säga att de är helt underbara. De är logom stränga men förstår samtidigt hur det är att vara tonåring. Mamman heter Diana och pappan Gil de har en son som heter Tristan (8 år), en hund som heter Cloud och en katt, Bananas. Tristan är riktigt gullig och smart måste jag säga. De är så himla härliga, mycket skratt och lätta att ha och göra med. Jag bor närmare Picton nu så det är lättare att ta sig till platser plus att de är väldigt generösa vad det gäller körningar. Jag tror knappt jag hade kunnat hitta en bättre familj! Jag har ett härligt rum med en skön dubbelsäng och dessutom eget badrum. Jag fortsätter att trivas! :)

RSS 2.0