Har det fortsatt bra

Det var verkligen vackert i Niagra Falls och det verkade vara ett ställe med många roligheter. Tyvärr kunde vi inte vara ute på nätterna och ränna eftersom vi var under Rotarys regi (inte för att jag skulle gjort det annars heller, änglabarn som ni alla vet). Hade i alla fall en riktigt trevlig helg med massor av kloka rotarianer - gav åtminstone intrycket om att de hade något vettigt att säga när de var framme och talade - men det kan ju varit förberett så vet aldrig hur smarta de egentligen var men men.. Träffade alla utbytesstudenter, Sophia och jag har kommit väldigt nära och ja hennes namn är också Sofia fast en annan stavning. Hon kommer från Danmark. Tog massor av vackra bilder, men känner att jag vill gå på en fotokurs för att lära mig att ta riktigt fina bilder och utnyttja alla min kameras fiffiga finesser.
Just nu har jag tagit en paus från min drama läxa. Riktigt krävande, ska till imorgon komma ihåg en monolog på 25 rader gammeldags engelska skrivit av Shakespeare. Försöker och det går väl framåt men kan tala om för er att jag inte kommer ihåg allt än. Hade önskat att mina vanor ändrats sen jag kom till Kanada med att göra allt i god tid men icke sa nicke. Det är minsann sista minuten som gäller fortfarande. Mitt mål är att gå och lägga mig om ca. en timme så jag är utvilad till imorgon. Får väl se hur det går, inte lyckats hittills. Lagade svenska pannkakor idag som blev mycket uppskattade och var ute och joggade en tur som var mycket svettig. Annars flyter allt på som vanligt och ägnar lite tankar då och då till er där hemma.
Jag och tre av utbytesstudenterna med Niagra Falls i bakgrunden

Details later...

Niagra Falls this weekend! :D Berättar mer senare..

Blod, svett och tårar

Kom hem från Ottawa igårkväll. Var en rolig helg tillsammans med tjejerna. Skvaller, skratt, mat, shopping och BASKETBOLL var det som gällde. Blivit jättenära några av tjejerna i laget som är riktigt härliga. Efter mycket blod, svett och tårar slutade tjejerna på tredje plats och lyckades därmed kamma hem bronset genom att vinna deras sista match om tredje platsen. Det var 16 tävlingslag som kämpade i tournamentet och de lyckades som sagt komma 3:a, vilket de var nöjda med. Stolt jag var som manager och riktigt glad efteråt!
Hela laget samlat tillsammans med mig, och våra två underbara coacher

Excited!

Till helgen blir det att dra till Ottawa!! (För er som är lite dåliga på huvudstäder kan jag meddela er att det är Kanadas huvudstad.) Tillsammans med alla tjejer i basketbollaget åker vi till Ottawa för att sova över två nätter på ett hotell. Tror det kommer bli jättekul, redan jättetajt med många av tjejerna och denna helgen kommer knappast göra det sämre.

Having a great time!

Fredags var det "Terry Fox Run" som faktiskt var väldig roligt. Sprang 5 km tillsammans med massa andra och det var avslutningen på tiggandet av pengar. Är i en Entrepreneurship klass och min grupp hade i uppgift att anordna detta och skänka så mycket pengar som möjligt till forskning om cancer genom donationer, klassinsamlingar, muta med pizzaparty och fråga folk om de ville skänka pengar till välgörande ändamål. Själv samlade jag in 145.25 dollar (drygt tusen kronor). Frågade alla medlemmar i min Rotaryklubb om de ville skänka pengar gick upp och pratade i mikrofonen och sa som det var. "Ni uppmuntrade mig till att bli involverad i skolaktiviteter och det blev jag. Står bakom evenemanget Terry Fox Run och sa att jag kommer skicka runt en "pengaburk" där de kunde stoppa pengar och att jag var tacksam för varje dollar de kunde skänka." Passade även på att säga hur glad jag var över att de tagit emot mig och gett mig denna fantastiska möjligheten, etc. Tack vare det tömde jag rotarianernas fickor och kunde gladeligen komma tillbaka till skolan med mycket pengar som kunde gå till forskning om cancer.
På kvällen var det "Girls night" hos en kompis till mig. Tio tjejer samlades, tog foton i klänningar på stranden, hade ansiktsmaskar, pratade, skrattade, åt mat och annat snacks och sov över hos henne.
Dagen efter (idag) var det upp och hoppa, gå hem till mig och göra sig redo för nästa sak på schemat. En man från Rotary "Marty", hämtade mig för en dag med hans segelbåt. Det var han, hans fru, jag och en kille från min skola lika gammal som mig som var med i samma seglarklubb och spenderade dagen tillsammans. Solen sken och det var ganska varmt. Inte ett moln så långt ögat kunde nå... Trevligt knytkalas till middag och dagen var avslutad och jag kan tänka tillbaka på dagen med ett leende på läpparna. :)

Dödsfall

Nu har vädret slagit över och blivit kallt. Vad hände med mellantemperaturen!? Under dagarna är det ungefär 10-15 C nu så vinterjackan fick tas fram idag. Det är inte bara temperaturen som är kall, atmosfären i skolan idag var riktigt kylig. Alla var deppiga, då en bilolycka inträffade i fredags. Inte vilken bilolycka som helst... Två från vår skola var inblandade och en han som körde var några år äldre. Fortkörning, alkohol och utan säkerhetsbälte är ingen bra kombination. Allvarligt!!!
Taylor som gick på vår skola, och var ett år äldre än mig omkom pga att han inte hade säkerthetsbälte och tro mig hela skolan var så annorlunda. Det var inte så lätt för mig för jag kände inte honom om det kändes jättefel att inte gråta tillsammans med alla andra. Jag förstår verkligen inte, även om alla pratat om det och att allt faktiskt är på riktigt och pågår just nu inser jag inte vad som hänt. Stephan däremot som jag hunnit lära känna som alltid bar på ett härligt leende och var en bra kompis till mig klarade sig men hade allvarliga skador. Hoppas han kommer tillbaka som samma goa kille. Bilen de åkt i hade rullat ja ni hörde rätt, RULLAT när de förlorat kontrollen och killen som dog flög genom framrutan och dog sorligt nog direkt. Man blir ju orolig när sånt här händer. Lova mig: Ta det försiktigt, Don't drink and drive, håll hastighetsbegränsningarna och använd säkerhetsbälte! Ni alla betyder jättemycket för mig så när jag kommer tillbaka vill jag inte ha förlorat någon.
Men vad kan jag göra nu i efterhand för att hjälpa dem? Ingenting förmodligen så jag får försöka fortsätta ta vara på min tid här i Kanada och ha så roligt som jag bara kan. Kompisarna här är jättehärliga och jag har haft turen att bli lite omtyckt bland människorna här. Tagit tag i joggingrundor nu så jag joggar minst en gång i veckan. Idag blev det en ganska lång runda, mina fötter hade domnat i slutet av rundan men ville inte stanna. Joggade i 43 minuter!! Så länge har jag nog aldrig joggat, vet inte hur långt det var dock för jag joggade väldigt långsamt, hade hård motvind och en förkylning som låg på lur. Kvällens middag stod jag för, lasagne stod på menyn. Har blivit nu att jag lagar middag en gång i veckan, duktig jag är haha.
Hört talas om att jag går på TV-reklam just nu, visas en sekund eller så men för de som vill ha lite underhållning i 9 sekunder och helt missat mig, bjuder jag på länken där Malaco-reklamen visas: http://www.youtube.com/watch?v=kJkwMaNl2SI

RSS 2.0